Oala sub presiune a fost inventata cu zeci de ani in urma, dar marea majoritate a persoanelor au ajuns sa o descopere abia recent, in ultimii ani. Clasica oala sub presiune pe care multi o denumesc „oala minune” pe buna dreptate, a cunoscut numeroase influente ale tehnologizarii fiind unul din principele instrumente de gatit ce se afla la baza creatiei unor aparate de gatit inteligente, sub presiune. E drept, nu oricine isi permite un dispozitiv electric multifunctional, in timp ce multor persoane le este la indemana sa se foloseasca cu precadere de ustensilele si oalele clasice pentru a da nastere preparatelor de zi cu zi. Asadar, nu e nimic gresit sa alegi in zilele noastre o oala clasica sub presiune, care iti ofera vaste beneficii in procesul de gatit.
Beneficiile unei oale sub presiune
Mancare sanatoasa si gustoasa
Cu siguranta ai remarcat ca majoritatea ingredientelor disponibile astazi pe piata, nu mai au aceeasi aroma puternica de ofinioara. Unul dintre motive este cat se poate de vizibil – gatim alimentele la temperaturi mult prea mari de dragul de a termina sarcinile din bucatarie mult mai repede, vasele de gatit nu sunt întru tocmai cele mai excelente sau tehnica de preparare nu este cea mai potrivita. Oala sub presiune iti ofera garantia ca in timpul procesului de gatit se vor pastra toate vitaminele si mineralele ingredientelor, astfel ca si gustul va fi unul deosebit, cu beneficii asupra sanatatii in numeroase situatii.
Compatibilitatea cu sursele de gatit
Sursele traditionale de gatit au fost inlocuite astazi de sistemele cu inductie sau alte forme mai pretentioase. Dar nu oricine dispune de aceste echipamente moderne, in special persoanele in varsta.
Astazi exista inclusiv oale sub presiune care sa le vina in ajutor atât celor ce detin surse vechi de gatit, dar si celor care si-au reinventat bucataria cu noi echipamente, respectiv oale sub presiune din inox sau aluminiu.
Nu toate gospodinele gatesc mancare in proportii industriale. De aceea este ideal faptul ca producatorii de oale sub presiune ne pun la diapozitie numeroase tipuri de astfel de oale, respectiv cratite cu o capacitate mai mica sau mai mare. Poti alege oala perfecta sub presiune care sa te ajute sa gatesti proportiile ideale pentru familia ta, dar poti opta si pentru o oala sub presiune cu o capacitate generoasa, pe care s-o folosesti la ocaziile festive.
Consum atent de resurse
In functie de grija pe care alegem s-o oferim mediului inconjurator, acesta ne va raspunde inapoi pe masura.
Asadar, oala sub presiune poate fi si o alegere sustenabila, pentru ca a gati mai repede si mai gustos, inseamna in acelasi timp mai putina risipa de resurse. Vorbim aici atat de energia pe care o poti economisi zilnic, cat si de faptul ca nu vei mai gati portii de mancare care vor sfarsi la cosul de gunoi, pentru ca ele vor fi savurate pe indelete.